Domotica

Techniek is de toekomst en bekabeling maakt steeds meer plaats voor draadloze schakelsystemen. Heeft u ook interesse in het op afstand bedienen van apparaten en technische installaties in huis, dan kan Meterik Elektro dit voor u regelen!

Huisautomatisering

Door het gebruik van domotica (huisautomatisering) in plaats van conventionele installatie, kunt u een betere kwaliteit van wonen en leven bereiken met alle gemakken voorzien. Domotica is toepasbaar in elke ruimte van uw huis en kent veel praktische toepassingen die comfort, veiligheid en efficiënt energieverbruik vergroten. Enkele voorbeelden waar u aan kunt denken zijn:

•  Automatisch schakelen van verlichting, zonwering en rolluiken
•  Één afstandsbediening voor regulatie voor verschillende doeleinden
•  Bediening van buitenaf de woning (via telefoon of internet)
•  Het verbinden van verschillende systemen

Ondervindt u praktische problemen op technisch gebied of wilt u graag de nieuwste snufjes zelf in huis laten aanleggen, neem dan contact op met ons en ontdek de mogelijkheden.

Wat is domotica?

Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. 

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.).

Heeft u een vraag over domotica?

Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Stel uw vraag hier!